Totalt antall sidevisninger

lørdag 27. august 2011

Første besiktigelse

Darbu 27.08.2011.
Brasmeveien 8

Besiktigelse
 

Lørdag 27. August 2011 var en regntung morgen, og de nye tomte-eierene satte i gang med forberedelsene. Gutta-boys begynte å jobbe, mens Heidi-Lille planlegger hvor hun skulle ha blomster og hvilke farger det skulle bli på gardinene. Una-Mor på sin side fant noen fine snegler som hun ville ha med hjem. Det ble bemerket at det er jo her vi skal bo, så hun fant ut at de kunne få være der til vi flyttet inn.

Heidi & Bjørn




fredag 26. august 2011

Drømmetomta

Darbu/Skedsmokorset 26.08.2011.
Tomt 18

Drømmetomta

Prolog:
I lang tid hadde vi forsøkt å finne en tomt på eller i nærheten av Darbu. Flere tomter har vært til vurdering, men ingen har falt i smak av den ene eller den andre grunnen.  Øverst på ønskelista stod den forgjette "Tomt 18". Problemet var at man ikke fant ut hvem som eide tomta. Kommunen kunne opplyse at det var Block Watne som eide tomta, mens Block Watne påstod hardnakket at de ikke eide den. Vi fulgte også et par andre spor, men måtte vi til slutt innse at vi ikke fant ut hvem som eide tomta.

Tomtekjøp:
I lengre tid hadde vi hatt et ønske om å skaffe oss et eget sted å bo (vi leier pr. dags dato). Vi hadde i en tid vært og sett på en del hus i nærområdet, men fant ingenting. Torsdag 25.05.2012 hadde vi vært og sett på et hus i Hokksund. Huset var totalt uinteressant. Bjørn satt på dette tidspunktet i oppgaveskriving med skolegruppa som han samarbeidet med siste året på studiene.
Bjørns studentkollega Jørgen Tadvin visste at vi skulle på visning dagen før, og spurte hvordan det hadde gått? Bjørn svarte da at det var et totalt uinteressant  hus. Jørgen spurte om vi ikke hadde vurdert tomt." Joda"; svarte Bjørn, men det finnes ingen tomter som er av interesse. "Jeg skal finne tomt til dere jeg" sa Jørgen, og begynte med en gang å søke på internett. Ikke mange minuttene etter sa han: "Kan denne være av interesse"? Bjørn så på bildene og tenkte; Det er da ikke.....kan det være.....NEI!!!.........JO!!!!!!.....Det må da være: "TOMT 18". Dette viste seg at var den tomten som stod øverst på ønskelisten over drømmetomter. Bjørn ringte sporenstreks Heidi og informerte. Vi ble enige om at Bjørn skulle ringe på annonsen. Det viste seg at tomten hadde ligget ute for salg i tre uker uten at noen hadde vist interesse. Videre fikk vi beskjed om at det faktisk hadde kommet inn et bud, og det hadde kommet i dag. Det var derimot for lavt til at det ble vurdert, så vi var hjertelig velkommene til å tenke på det, for eventuelt å komme med et bud etter helgen.
Noen timer senere ringte eieren av tomta opp igjen og informerte om at det hadde kommet inn flere bud denne dagen, og at det lå an til å bli en budrunde som ble avsluttet samme dag, så hvis vi var interessert måtte vi begynne å by. Budrunden ble avsluttet kl. 21:00. For å gjøre en lang historie kort, så fikk vi ordnet finansiering på kort varsel, og fikk kjøpt tomta på det eneste budet vi la inn. Vi fikk beskjed 26.08.2012 kl. 21:00 om at vi hadde blitt tomteeiere.

Tomta:
Kort beskrivelse av tomta: Tomta er en skrånende naturtomt på 803 m2 og ligger i enden av en blindvei. Den har skog på to sider og ligger i enden av et byggefelt. Med andre ord en flott naturtomt som ligger relativt sentralt og usjenert til. :-))

Heidi & Bjørn



Sykepleier Jørgen Tadvin sammen med Sykepleier Jon Engen og Bygger Bjørn