Totalt antall sidevisninger

torsdag 27. september 2012

Oi oi oi !!!

Darbu 27.09.2012.
Tomt 18/Brasmeveien 8
 
Oi oi oi
Statusen på tomta er nå at de er i ferd med å legge den siste finishen på planeringsjobben før vi etter planen skal begynne å støpe plate til onsdag. I dag har det kommet to trailerlass med materialer som også skal brukes til dette formålet og tilhørende ringmur. Vi skal bruke et mursystem som heter Jackon Thermomur 350.  Platen og første ring av muren skal støpes av Nordbohus, mens resten av muren har vi valgt å sette opp selv.

Vi står nå i en situasjon hvor vi virkelig må  ta endelige avgjørelser. De første avgjørelsene må gjøres før tirsdag hvor vi må bestemme plassering av vann og avløp.

Heidi & Bjørn


To trailerlass meed materialer.
Materialene skal brukes i forbindelse med sålen og tilhørende ringmur.

Heidi og Tor-Erik Ørmen med en lasermåler.
Heidi hadde vokst det siste året, og er nå hele 161 cm høy. Tor-Erik er enda høyere.
Hvor høy laseren er oppgis ikke, men den når helt opp til gravemaskingrabbe.
Ikke bare det, men dere skulle hørt hvordan den pep og bar seg for den minste forandring. Hmf...

Det ene røret er for vann inn i huset, og det andre til vann og annet ulumske ut av huset

tirsdag 25. september 2012

Kina neste!!!

Darbu 25.09.2012.
Tomt 18/Brasmeveien 8
 
Kina Neste???
Gravearbeidene har fortsatt, og det begynner nå å bli et digert hull i tomta vår. Byggerne Heidi & Bjørn er oppriktig bekymret for at hullet skal gå helt ned til Kina. Som tidligere nevnt, er Bygger Bjørn viden kjent for sin noe livlige fantasi, og diskusjonen innad i byggerfamilien Rørdam/Bergersen går nå på om hvem som må benytte seg av sin forsikring dersom gravemaskinen til flere tusen kroner faller ned i hullet og ender opp i Kina. Er det mulig at man kan få kompensasjon fra den Kinesiske stat? Ikke godt å si? Er det noen som kan hjelpe oss med svarene på disse og andre viktige eksistensielle spørsmål, så legg gjerne igjen en kommentar til innlegget.

Heidi & Bjørn


Gravemaskinen Gunda som koster flere tusen kroner står like ved hullet.
(Håper hun ikke graver seg inne så vi får fyrkjeller)

Vi har fått besøk av selveste Anne-Grethe Herland. Her sees hun sammen med Bygger Bjørn som er i ivrig dialog med graver Tor-Erik Ørmen i Gunda.

Tor-Erik Ørmen og Gunda holder på til svarte natta.

fredag 21. september 2012

Status Presens

Darbu 21.09.2012.
Tomt 18/Brasmeveien 8
 
Status Presens
Vi har i dag holdt på akkurat en uke med gravning/sprengning. I dag ble den siste ladningen med dynamitt fyrt av, og Dynamitt-Audun forlater åstedet for siste gang. Selve sprengejobben er gjort av et firma som heter Warloff og Berg Fjellsprenging AS. De har nå sprengt 1 800 m3 med granitt. Dette tilsvarer ca 180 turer med Moxy hjullasteren deres.

Nå tar vi alle helga med god samvittighet :-)

Heidi & Bjørn

Det skal mer enn en gigantisk gravemaskin til for å skremme Bygger Heidi.
Her speider hun ut over tomta fra gigantmaskinen.
 
Her blir de 1 800 m3 med granitt dumpet. 

Bygger Bjørn sammen med faren til Sandra i klassen til Una. Han heter Tor-Erik Ørmen og jobber for Brødrene Warloff

 Naboene våre Hege & Glenn Fredriksen har hatt en livlig uke. Det har gått bra med sprengning på nabotomta. Hege har til og med vært ute og servert sprengelaget eplekake.
Det er derimot verre med hvordan det gikk i Stavanger med Godset. (Viking 3-2 Strømsgodset)

 Og plassen heiter Uren, Luren, Himmelturen, Steinrøys, Steinrøys, Svelt-i-hel!

 

torsdag 20. september 2012

Møte med Nordbohus

Darbu 20.09.2012.
Nordbohus Modum/Brasmeveien 8
 
Trekantmøte med Nordbohus
I dag hadde vi trekantmøte med Nordbohus Modum. Dette møtet  skulle være et slags formelt skifte hvor vår kontaktperson hos Nordbohus ble skiftet fra salgsrepresentant Svein Skålin til Prosjektleder Christian Brauchle. Vi hadde på forhånd hørt om Christian. Han vant i fjor en prestigetung pris, og fikk tittelen ”Beste byggeleder” i Nordbohus-kjeden. Dette var et ganske detaljert møte med gjennomgang av masse tekniske detaljer som alt fra profiler på dører, og utvendig bekledning. Vi har nå fått en frist frem til 1. November med å bestemme oss med en hel rekke ting. Nå får vi nok å gjøre fremover serru.

Bygger Heidi sammen med Nordbohus sin salgsrepresentant Svein Skålin og deres beste prosjektleder Christian Brauchle.
 
Tomt 18
På tomta har sprengeprosessen fortsatt med stor fart. De begynner kl. 07:00, og siste salve gikk av kl. 20:00. Etter dette blir massene gravd opp og fjernet. Vi var korte turer innom hele tre ganger i dag. Ved alle besøkene var det stor aktivitet, så det virker som om gutta har et stort tempo. Det har nå blitt store hauger med stein.
 
Store hauger med stein.
 
Bygger Heidi sammen med Una og hennes venninne Thea.
 
 
Tomt 18 Ettermiddag
På ettermiddagen hadde vi storfint besøk av sjølveste Svein Skålin. Han var innom for å levere noen papirer etter møtet i dag. Han var storfornøyd med fremdriften, og uttrykte at alt virket å være i rute.
 
Anita - Se han prater ikke!!! - Sjølveste Svein Skålin inspiserer.

onsdag 19. september 2012

Ingen skadd i dramatisk sprengning på Darbu!!!

Darbu 19.09.2012.
Tomt 18/Brasmeveien 8
 
Ingen skadd i dramatisk sprengning på Darbu!!!
Brødrene Warloff og Audun fortsatte i dag sprengeprosessen på Tomt 18/Brasmeveien 8. Siden sist har Sveinung Warloff mistet tittelen Dynamitt-Harry. Den har blitt gitt til Audun som nå bare går under navnet Dynamitt-Audun.
I forbindelse med sitt daglige arbeid har Bygger Bjørn en nøkkel til et låst skap som følger med hans tittel som Søster-Bjørn. I dette skapet finnes det meget sterke stoffer. MEN Bygger/Søster-Bjørn forstår nå at disse stoffene ikke er i nærheten av virkningen som stoffene som Dynamitt-Audun håndterer. Ikke bare virker Dynamitt-Auduns stoffer bedre - De virker også mye raskere.

Så var tiden inne for den store begivenheten. Vi stod midt i begivenhetens sentrum i det flere kg dynamitt gikk i luften så vi kunne høre et brak flere meter unna. Etter sprengningen uttalte både Dynamitt-Audun og Una at de var fornøyde med sprengningen.

Bygger Bjørn lider fortsatt av granatsjokk og må holde sengen.

Heidi & Bjørn


Se den dramatiske videoen av at ingen blir skadet.


I dag hadde vi storfint besøk på tomta. Inspektørene Jonasen, Markusen og Sjefsinspektør Vemundsen liker det de ser.
 

tirsdag 18. september 2012

Nå braker det løs :-))

Darbu 18.09.2012.
Brasmeveien 8/Tomt 18
 
Nå braker det løs
  I dag har det skjedd en del saker på tomt 18/Brasmeveien 8. Sprengelaget har begynt på sprengejobben. De har begynt nederst på tomta, omtrent der garasjen skal stå. I dag har det også dukket opp en ny aktør i sprengelaget. Audun er personen som står for håndtering av dynamitten.

Dementi:
Fortidsminneforeningen har visstnok ikke hatt noen planer om å stoppe byggeprosessen. Tegnene viste seg å være grafitti som lokale ungdommer hadde vært og tagget. Fy skame seg!!!
 

Heidi & Bjørn
 


 :-)) Detonatoren :-))
  
Sveinung fører masinen, mens Audun inspiserer og venter på sprengeordre. 
 
Her går'e unna!!! 
 
Byggerne Heidi & Bjørn på besiktigelse.

 Masse gamle bildekk

Una & Heidi

Staus pr 18.09.2012. En haug med stein!!!

 


mandag 17. september 2012

Fortidsminneforeningen forsøker å stoppe byggeprosessen???

Darbu 17.09.2012.
Brasmeveien 8/Tomt 18
 
Mystiske merker???
Tomt 18/Brasmeveien 8 ligger ca 200 meter fra et av et  av Norges eldste arkeologiske funn (Helt Sant!!!). I denne sammenheng var det med stor forundring at det ved dagens besiktigelse ble funnet en del merker på tomta (Se bilder).

Bygger Bjørn er kjent for sin noe livlige fantasi (helt sant!!!) og begynte umiddelbart å sette de nye tegnene i forbindelse med de arkeologiske funnene som ble gjort for noen år siden. Tegnene er identifisert av en ekspert (en som heter Per og bor nede i veien) som aritmetiske grunnbegreper av hindu-arabisk type (helt sant!!!).

Utover dette er det ingen tegn til at de har kommet ordentlig i gang med sprengejobben.
Dette muligens fordi de har blitt stoppet av Fortidsminneforeningen.

Heidi & Bjørn

De mystiske tegnene.

Byggerbarnet Una ved siden av et av de mystiske tegnene identifisert som aritmetiske grunnbegreper av hindu-arabisk type. Una til høyre.

søndag 16. september 2012

Leeeeenge å vente.

Darbu 16.09.2012.
Anfinnplass
Leeeeenge å vente.
For øyeblikket bor vi ca 500 meter fra tomt 18, hvor vi leier en sokkel-leilighet. Som før nevnt begynte Brødrene Warloff med gravejobben fradag 14. September. Vi har også fått beskjed om at de begynner sprengejobben mandag 17. september. Det viste seg å være lenge å vente uten at det skjedde noe. Dersom noen lurer på om vi er litt utålmodige, så innrømmer vi at vi er det :-))

Vi har allikevel koset oss i helgen. Under frokosten lørdag morgen kom jammen en skurtresker å tresket jordet ved siden av plenen vi satt spiste ved. Søndag var vi med Vemundsen på sykkelritt, og på kvelden var vi på mais-selvplukk hos Lundteigens nede ved Darbu kirke.




For å si det på den måten - Ja!!! vi bor, og kommer til å fortsette å bo landlig. - Og JA vi gleder oss til mandag og videre progresjon på tomta.
Og i morgen - BRAKER det løs.
Heidi & Bjørn

En John Deere skurtresker tresker åkern ved frokostbordet vårt. For Bygger Heidi og Byggerbarna Vemund og Una er dette verdagslig, mens for Bygger Bjørn som er fra Økern var dette en stor opplevelse. Bjørn måtte løpe inn å hente sin John Deere caps som han har kjøpt for å forsøke å bli akseptert i lokalmiljøet.


Selvplukk-Mais. Her har Maja, Una, Vemundsen, Jonasen og Selvplukker Heidi har fått besøk av sjølveste Maisbonden som eier og driver  selvplukken sammen med sin bedårende kone Trine.

fredag 14. september 2012

Den som graver en grav for andre.....

Darbu 14.09.2012.
Brasmeveien 8/Tomt 18
 
Den som graver en grav for andre.....
I dag begynte det velrenommerte firmaet Brødrene Warloff å grave på tomt 18.

Vi bemerker: Til avtalt tid!!!

Byggerne Heidi & Bjørn ble eskortert av byggerbarna Vemund & Una for en kort visitt. Det viste seg at det var full aktivitet på tomta, og vi fant selveste "Dynamitt-Harry" der. Han viste seg å hete Sveinung Warloff, og var sjølveste "sprenger'n".

På bare en dag hadde han gravd opp store deler av tomta.

Byggerne Heidi & Bjørn og Byggerbarna Vemund & Una var alle fornøyde med det de så, og det hele ble en koselig tur.

Heidi & Bjørn
 
 Se video fra den dramatiske gravingen her:
 
 
Se bilder fra turen her:
 
Sjølveste Dynamitt-Harry/Sveinung Warloff og Bygger Bjørn
 
Peekaboo
 
Barna leker med grabben
 
Balansekunstner I
 


   Her var det mye lyd gitt!!!
 
Nei sjå på den du!!!
 
Vemund, Bjørn og Una beskuer det hele
 
Huset blir stående på fast grund :-))
 
 Det var futt i denna gravern.
 
 Utsikten fra tomtas høyeste punkt. Vi ser Fiskumvannet, og broen mellom Fiskumvannet og Eiker'n.
 

torsdag 13. september 2012

Perfekt timing :-)

Darbu 13.09.2012.
Tomt 18

Perfekt timing
Samtidig som vi puttet siste vedkubbe i siste sekken kjørte gravemaskinen av tilhengeren. Nå står sprengemaskinen og gravemaskinen på tomta klare til dyst, og startskuddet går i morgen tidlig klokken 07. Snakk om perfekt timing!

Heidi & Bjørn