Totalt antall sidevisninger

fredag 9. november 2012

Helg igjen

Darbu 09.11.2012.
Domus Unitas
 
Helg igjen
Nok en gang er det helg, og snekkerne har nå holdt på en uke. Resultatet er formidabelt. De er godt igang med å bekle underetasjen med  MøreRoyal - Royalimpregnert utvendig kledning. I 1. etasje er man ferdig med stenderene rundt hele huset, og man har kommet et stykke med inneveggene.

Bygger Bjørn er en enkel sjel, men han er en ganske koselig. Derfor dro han opp til Domus Unitas for å servere snekkerne Ole & Frode, Ole & Frode og Ole & Frode wienerbrød og Cola.
Dette ble satt pris på.

Huset har nå, oppe i Bygger Bjørn sitt enkle lille hode, fått navnet Domus Unitas (House of Unity - eller Enhetshuset om du vil). Dette har han ikke diskutert med Bygger Heidi eller noen andre, men Bygger Bjørn er jo som sagt kjent for å tenke en del selv, med MEGET varierende hell.
 
Det var i dag dessverre umulig å få tatt et oversiktsbilde av huset, da det stod et digert stillas og sperret for utsikten. Dette er i følge TEK 10, eller FOR 2010-03-26 nr 489: Forskrift om tekniske krav til byggverk (Byggteknisk forskrift), som den også heter. TEK 10 er en ny forskrift som skal gjøre det vanskeligst mulig for folk å bygge hus.

TEK 10 hus er faktisk så tette at dersom batteriet som driver ventilasjonsanlegget går, vil det straks oppstå et lufttett vakum inne i huset. Dette vil føre til at alt inne i huset vil bli balsamert og frysetørket i løpet av sekunder. I slike tilfeller må en huske å skru på sentralstøvsugeren for at vi skal få oksygen inn i huset igjen.
 
I dag har også Byggerne fått hver sin Nordbohus jakke. Bygger Heidi har fått en litt snerten modell som står til ei litt snerten dame. Ikke så mange som kler den serru. Bygger Bjørn har fått en Vinter-arbeidsjakke av samme type som man kan se at to av snekkerne (Ole & Frode og Ole & Frode) har på dagens fotografier.
 
Musikalsk innslag:

Alternativt musikalsk innslag:
 
Heidi & Bjørn
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Historiske Fakta om 9. November:
Den 9. november 1968 døde den svenske jazzpianisten Jan Johansson i en bilulykke på vei til en kirkekonsert. Til minne om dette velger vi i dag å la det musikalske innslaget være hans fantastiske versjon av Visa från Utanmyra.

Som komponist er Jan Johansson best kjent for kjenningsmelodien til den populære svenske fjernsynsserien om barnebokfiguren Pippi Langstrømpe som ble sendt første gang i 1969.

Tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa.

Musikalske innslag:
Jan Johansson
- Visa Från Utanmyra

Heidi & Bjørn


 Ole Stian, Frode og Ole "OK" Kristian,
eller Ole & Frode, Ole & Frode og Ole & Frode som bygger Bjørn kaller dem.
Her koser de seg med vinerbrød og cola som Bygger Bjørn har kjøpt på Joker'n på Darbu.

 

 En detalj fra Byggerbarnet Unas rom. Hun får både den lengste
Lecamuren og en del avJackonmuren på rommet sitt.
Er'akke heldig?

 Kappsaga er ofte i bruk.

 Snekker Ole & Frode holder på med en stender over hoved inngangsdøra oppe i 1. etg.

Snekker Ole & Frode setter på MøreRoyal - Royalimpregnert utvendig kledning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar