Totalt antall sidevisninger

søndag 21. oktober 2012

Byggestrøm

Darbu 21.10.2012.
Tomt 18/Brasmeveien 8
 
Byggestrøm - High Voltage
I løpet av helgen har det skjedd en god del ting. Det viktigste er at vi har fått byggestrøm. Øvre eiker nett var der med sine to representanter Robert Karlsen og Hallvard Skaarstad. De var der på fredag 19.10 og monterte byggestrøm.
 
Vi har også skrudd opp et bjelkelag øverst på muren. Dette fikk vi hjelp til av Heidis far Tor. Her kom den nyinnkjøpte gardintrappen (kjøpt på Fiskum Bygg) godt til rette. Vi har også slått på noen ekstra oppstivningsbord der skjøtene er som svakest.
 
I løpet av helgen har også Heidis far Tor kommet med flere presanger til oss. Han har kjøpt Betongblander og trillebår, betongbøtte og murerskje. Opptil flere av disse produktene måtte monteres. Dette ble også gjort i løpet av helgen.

Bygger Bjørn kan  ikke noe for det, men det er noe ved situasjonen som får han til å tenke på sangen Kokken Tor av De Lillos. Ikke det at Tor er kokk, men med verselinjer som: "Da far og datter begynte å snakke privat. Ble jeg sittende som Tors kamerat." er det kanskje ikke rart at Bygger Bjørn assosierer litt i disse baner.


Heidi & Bjørn


Byggestrømkassa
  
Elektromontørene Robert Karlsen og Hallvard Skaarstad fra Øvre Eiker Nett med ferdig montert byggestrøm-kasse
 
Byggestrømmen hentes innenfra huset.
 
Far og datter i full sving med montering av trillebåre som han Tor har kjøpt til oss.
 
Med to sivilingenniører er moteringen av trillebåra i boks.
 
Betongblander må også monteres. Også kjøpt av Tor.
 
 
 
 







2 kommentarer:

  1. En liten historie om en betongblander;

    Skulle støpe mur, og hadde gått til innkjøp av betongblander. Tante, onkel og "anonym" fikk i oppdrag og monter maskinen. Når dette var gjort etter alle kunstens regler, var det bare å trykke på startknappen for han som skulle støpte muren.
    Men ingen tilng skjedde.... Mureren sjekket maskinen vel grundig uten å finne feil. Anonym fikk da jobben med å få med seg denne (for. b.) maskinen ned til forhandleren for å reklamere.....Når jeg nesten var klar for å dra, kom "mureren", som også er elektrikker, på at vi muligens måtte sjekke støpsel og stikkontakt...... Det er vel ikke nødvendig å fortelle at når bare støpslet ble satt inn, ja så virket blandemaskinen............

    SvarSlett
  2. :-))

    Fantastisk historie og takk for tipset. Vi skal huske å sjekke stikkontakten :-))

    Hilsen
    Heidi & Bjørn

    SvarSlett