Totalt antall sidevisninger

lørdag 27. oktober 2012

Lecamuring - Dag 1 - S ÷5

Darbu 27.10.2012.
Tomt 18/Brasmeveien 8
  
Lecamuring - Dag 1
 Lørdag 27. Oktober var en dag med et fantastisk høstvær. Sola skinte og det var rundt 0 °C. 
1. Murer Tor og 2. Murer Torbjørn møtte opp og gjorde seg klare til å gjøre et stykke arbeid. Bygger Bjørn hadde en noe friere rolle. Vet ikke om det er det som er å være frimurer? Dagen begynte med en del utfordringer. For det første hadde det utlagte vannet frosset og det kom ikke en dråpe ut av krana. 2. murer og Byggesvoger Torbjørn tok da bilen fatt og reiste til Kongsberg for å kjøpe varmepistol og hente glavamatter for å isolere vannkrana til natten som kommer.
 
Byggersvoger Torbjørn, Byggerbarn Vemund, 1. murer Tor og Bygger Bjørn skiftet på å varme vannrøret. Dette var en uforutsett og omfattende jobb som tok relativt lang tid. Til slutt kom vannet som vi trengte til betongen som vi skulle blande i den nymonterte betongblanderen.
 
Neste utfordring var å skalle av isoporen av Jackonmuren så Lecamuren kunne komme i kontakt med betongen inne i Jackonmuren. Dette var nok en ting som var en del vanskeligere enn det som var forespeilet. Av verktøy brukte Bygger Bjørn stor vinkelsliper, liten vinkelsliper, kniv, øks og murerskje.
 
Mens Bygger Bjørn skallet av isoporen, begynte 1. Murer Tor og 2. murer Torbjørn å blande betongen for så å mure Lecamuren. Denne ble murt etter at vi hadde forankret den i plattingen. Muren ble murt etter alle kunstens regler.
 
Bygger Heidi var stadig vekk oppom tomta med mat til Bygger Bjørn. 1. murer Tor sin vakre kone - Bygger Heidis bedårende mor Randi hadde smurt matpakker til 1. murer Tor og 2. muresvoger Torbjørn. Randi; på vegne av etablisemanget takker vi deg. :-)) Tusen takk!!! Dette er tjenester som ikke må undervurderes.
 
Senere på dagen tok Bygger Bjørn 2. murer Torbjørns plass og ble 1. murer Tor sin assistent.
 
Byggerne holdt nok en gang på til mørke natta. Det begynte å bli vanskelig å se etter at utstyret var rengjort. Da skulle verktøyet ryddes opp, og det var heller ikke lett i tussmørket. MEN vi klarte det.
 
Etter å ha kommet hjem ble Bygger Bjørn oppvartet av sin Prinsesse Heidi. De herligste retter ble satt på bordet, og det med forfrikninger i tillegg. - Livet er verdt å leve!!!
 
Heidi & Bjørn
 
   Se den nymonterte betongblanderen i funksjon.
 
 
Bygger Bjørn fjærner isoporen så Lecamuren skal få kontakt
med betongen inne i Jackonmuren.
 
 Gutta-boys sysler alle med sitt.
 
 Bygger Bjørn har lekt med kinaputter, uten hell.
Her sammen med 2. murer Torbjørn og Byggerbarn Vemund.
 
Byggerbarn Vemund hjelper 2. murer Torbjørn med å få vannet til å tine.
Til vanlig kaller  Byggerbarn Vemund 2. murer Torbjørn for onkel Torbjørn.
 
Byggerbarnet Una er ikke så opptatt av husbygging,
men har laget en flott tegning til morfar og 1. murer Tor.
  
 Byggerbarnet Vemund hjelper til.
 
Gutta-Boys. FV: Bygger Bjørn, 1. Murer Tor, Byggerbarn Vemund og 2. Murer Torbjørn.
  
1. Murer Tor murer og Fri Murer Bjørn er assistent.
  
Her skal stenen stå.
  
2. Skift av Lecamuren på plass.
  
Kapping av Lecablokker med stor vinkelsliper er hasardiøst arbeide.
 
 Betong fra egen betongblander.
 
Bygger Bjørn rengjør utstyret så spruten står.
  
1. murer Tor veileder om rengjøring av betongblandere.
  
 Bygger Heidi hadde vartet opp med de herligste retter med det rette tilbehøret når Bygger Bjørn kom hjem fra dagens arbeider. Prinsesse Heidi's arbeide er arbeid som aldri må undervurderes. Det heter seg at bak en hver vellykket mann står det en meget vakker kvinne. Bygger Bjørn er ingen vellykket mann, men han er MEGET fornøyd med sin Prinsesse Heidi og den fantastiske jobben hun gjør.











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar